Bucovina

“Pentru putine popoare se gaseste un tinut relativ mic ca acesta
in care sa se cuprinda atata frumusete, atata bogatie de astazi si amintiri din trecut
asa de imbelsugate, de indepartate si sfinte“. - Nicolae Iorga.


Manastiri

Credinta profunda - dimensiune definitorie a locuitorilor de aici, a facut posibila plamadirea neasemuitelor manastiri bucovinene. Albastrul de Voronet, sunetul de toaca la asfintit, vesmintele taranilor impodobite cu insemne crestine, te vor indemna sa revii mereu in Bucovina. Patrunde in lumea incarcata de spiritualitate si admira aceste monumente de arta: Manastirea Voronet, Manastirea Humor, Manastirea Moldovita, Manastirea Arbore, Manastirile Sucevita si Putna.

Daca doresti sa traiesti un adevarat miracol dat de magia peisajului si a traditiei si sa pasesti pe un pamant binecuvantat, opreste-te aici, in Bucovina, leagan de istorie si cultura romaneasca, tinut unde se pastreaza cu sfintenie comori de frumuseti daruite cu sensibilitate si maiestrie de cei care au vietuit si vietuiesc pe aceste meleaguri.

Traditii & Mestesuguri

Hotel Best Western Bucovina te asteapta dornic sa iti ofere din preaplinul frumusetilor naturale si artistice ale Bucovinei, dar si sa iti impartaseasca un mod de viata situat la granita dintre traditie si legenda, dintre mit si realitate. Sunetul lemnului lucrat, fosnetul frunzelor si dangatul clopotelor sunt muzica acestor locuri, o muzica ce ii inspira pe cioplitorii in lemn sau piatra, pe dogari si olari, pe impletitorii de nuiele si pe incondeietoarele de oua. O adevarata comoara a culturii populare bucovinene, mestesugul incondeierii oualor este strans legat de arta broderiei si a decorurilor care se gasesc pe costumele nationale. Tehnica incondeierii, la care scriitura se face cu ceara, are reale valente artistice, fiind totodata cea mai veche tehnica de ornamentare cunoscuta.

Olaritul, in aceasta zona, este unul din cele mai vechi mestesuguri care a aparut ca o necesitate a oamenilor de a prepara si pastra hrana. Inconfundabila ceramica de Marginea, obtinuta dupa o tehnica ancestrala, este celebra in intreaga lume. Tesutul, portul popular, pictura icoanelor, mastile populare, sculptatul sunt alte traditii si mestesuguri specifice care fac aceasta zona sa fie atat de unica si atat de frumoasa.
Ghidul hotelului nostru va poate insoti in descoperirea acestor mesteri populari.

Agrement

Peisajele Bucovinei sunt subtil nuantate de verdele padurilor de brazi si de albastrul raurilor. Bucura-te de vacanta, la vanatoare si pescuit, facand drumetii pe trasee turistice cu ghid specializat sau plimbari cu trasuri boieresti ori sanii trase de cai. Daca doresti sa incerci si alte sporturi, poti alege din alpinism, mountain bike, off-road, echitatie si rafting. Daca preferi distractii mai laice, Best Western Bucovina poate sa organizeze mese campenesti sau vizite la stana cu lautari, foc de tabara, berbecuti la protap, miel la ceaun si alte bucate savuroase de acest fel. Iar pentru cei care vacanta inseamna mai multa miscare, va recomandam parcul de agrement Arinis din statiunea turistica Gura Humorului unde facilitatile pentru petrecerea timpului liber sunt nenumarate:
Partia de schi Soimul, plimbare cu telescaunul la Piatra Soimului, piscina acoperita de dimensiuni olimpice, strand in aer liber, patinoar natural si un patinoar pentru patine cu role si skateboard, terenuri cu instalatie de nocturna pentru tenis de camp, fotbal, volei, handbal, baschet.